לןגן

מאפה בצק עלים במילוי בשר

מאת: לילך טייב, פורסם: 23/11/2015 | 16:06
מאפה בצק עלים במילוי  בשר

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 10, זמן הכנה: 20 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. שמים בצל מגורר ותפוח-אדמה מגורר בקערה, מניחים את הבשר על הבצל ותפו"א המגורר, קוצצים כוסברה ומוסיפים לקערה, מוסיפים את הביצים, מתבלים ומוסיפים שמן, מערבבים הכל היטב לעיסה אחידה.

  2. חותכים מבצק עלים חתיכה מלבנית (יוצא כ-1/3 בצק מתוך חבילה אחת). מניחים על משטח עבודה. יוצקים על הבצק את עיסת הבשר לכל האורך (כמו שממלאים רולדה), משאירים רווח נקי בצדדים, ראו תמונת המחשה למטה.

  3. חותכים רצועות בצורה אלכסונית בשני הצדדים, רואים זאת גם בתמונה למטה. ומתחילים לקלועה צמה, לוקחים פעם רצועה מצד ימין ופעם רצועה מצד שמאל ומניחים בכל פעם אחד על השני, וכן הלאה.