לןגן

רוגלך

מאת: לילך טייב, פורסם: 18/11/2015 | 23:57
רוגלך

תקציר המתכון: יצאו טעימות...סוף!!!

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 64, זמן הכנה: 50 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לבצק:

למילוי:

לסירופ:

אופן הכנה

  1. לחמם תנור לחום בינוני, 180 מעלות.

  2. שמים בקערה גדולה קמח, עושים גומה במרכז, שמים בתוך הגומה את השמרים, מכסים חזרה עם הקמח. בצד אחד של הקערה שמים את כפית המלח ומסביב מפזרים את הסוכר. (דואגים שהשמרים לא יבואו במגע עם המלח אחרת זה עלול לפגוע בהתפחה).

  3. מוסיפים ביצים, שמן ומים (אם השתמשתם במרגרינה תמיסו אותה קודם ורק אחר כך תוסיפו אתה לקערה).

  4. לשים את הבצק היטב, עד לקבלת בצק רך וגמיש.

  5. מניחים בצד למנוחה כשעה, עד שהבצק מכפיל את ניפחו. שימו לב! אם הבצק לא תפח לאחר שעה, לא להיבהל, לפעמים זה קורה בימים קרים אלו, לושו אותו שוב והניחו לא עוד קצת זמן - שעתיים עד שלוש שעות, אחרי שלוש שעות הבצק כבר אמור לתפוח.

  6. מחלקים את הבצק ל-8 כדורים שווים. בעזרת מערוך מרדדים כל כדור לעלה עגול, ראו תמונה מס' 1 למטה.

  7. חותכים בצורת משולשים (כמו פיצה), ראו תמונות מס' 2 ו-3.

  8. מכינים את מילוי השוקולד: ממסים שוקולד וריצ' במיקרוגל או בסיר כפול על אדים, מערבבים היטב. מורחים את המשולשים במלית השוקולד. ראו תמונה מס' 4.

  9. מגלגלים כל משולש מבחוץ כלפי פנים כמו בתמונה מס' 5.

  10. מניחים את הרוגלכים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור, אופים כחצי שעה, עד שהרוגלך מקבלים גוון חום זהוב.

  11. מכינים את הסירופ: בתוך סיר קטן שמים את הסוכר והמים, מוסיפים לימון וסוכר ווניל ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה, הסירופ מוכן כשכל הסוכר נמס.

  12. כשהרוגלך מוכן, בעודו חם מורחים סירופ בנדיבות על הרוגלכים.