לןגן

עטאייף - קינוח מושלם!

מאת: ליאת שפיצר, פורסם: 18/11/2015 | 23:48
עטאייף - קינוח מושלם!

תקציר המתכון: קינוח מפנק, מתוק וקל להכנה - עטאייף!

קטגוריה: קינוחים, מספר מנות: 35, זמן הכנה: 1 שעות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

להכנת הבלילה

לתערובת האגוזים

לסירופ סוכר

לקישוט

אופן הכנה

  1. לערבב את מרכיבי הבלילה לתערובת חלקה ומעט נוזלית - כמו תערובת של פנקייק, לכסות ולהתפיח חצי שעה. אחר כך למרוח שמן על מחבת (ממש מעט, רק מריחה קלה) ולשפוך מהבלילה למחבת - כמו שמכינים פנקייק. אני השתמשתי בכמות של חצי כוס מדידה כדי לשפוך הבלילה. לטגן אותם רק מצד אחד עד שמזהיב . צריכות להיווצר בועות בצד העליון ושלא תהיה בלילה לא מבושלת. לאחר טיגון כל הבלילה למלא כל אחד מהם בכף מתערובת האגוזים ולהדק היטב לצורת חצי ירח.

  2. את העטאייף הסגורים לטגן בשמן עמוק עד להזהבה משני הצדדים ולהעביר ישר לסירופ סוכר קר. ** אני ממליצה להכין את הסירופ סוכר בהתחלה על מנת שיתקרר. חשוב שתזכרו - לתוך סירופ סוכר קר - מכניסים עטאייף (במקרה הזה) חם. לתוך סירופ סוכר חם - מכניסים עטאייף קר** אופן הכנת הסירופ סוכר - בסיר קטן לבשל את הסוכר, המים, רצועות מחצי לימון והמי ורדים עד לקבלת רוטב סמיך.

  3. לאחר טבילת העטאייף בסירופ סוכר, לסדר יפה בצלחת , לפזר מעט פיסטוק טחון ולהגיש :) בתאבון :)