לןגן

עוגת שכבות קוקוס קציפתית

מאת: לילך טייב, פורסם: 15/11/2015 | 02:10
עוגת שכבות קוקוס קציפתית

תקציר המתכון: פצצה של עוגה!!!

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 16, זמן הכנה: 30 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לבסיס העוגה:

למלית:

לציפוי:

לקישוט:

אופן הכנה

  1. בסיס העוגה: מקציפים את החלבונים במערבל חשמלי, במהירות גבוהה. מוסיפים בהדרגה, תוך כדי הקצפה, חצי מכמות הסוכר, וממשיכים להקציף לקצף נוקשה.

  2. מקציפים את החלמונים במערבל חשמלי, במהירות גבוהה. מוסיפים את הסוכר שנותר ואת סוכר הווניל, וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף אוורירי. מנמיכים את מהירות המערבל, ומוסיפים לסירוגין ובהדרגה את פתיתי הקוקוס, הקמח והשמן. מערבלים לעיסה חלקה. מבליעים בעדינות את הקצף בעיסה, בתנועות עטיפה.

  3. יוצקים את העיסה לתבנית קפיצית עגולה משומנת, בקוטר 24 ס"מ. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, במשך 20 דקות. העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ בתוכה יוצא נקי ויבש. מצננים.

  4. המלית: יוצקים את החלב לקערת המערבל ומוסיפים את השמנת ואבקת הפודינג. מערבלים במהירות גבוהה, לקרם אחיד וחלק. כשהעוגה קרה לגמרי מורחים עליה את הקרם, בשכבה אחידה.

  5. הציפוי: יוצקים את השמנת לסיר קטן, מוסיפים את השוקולד המריר ושופתים על להבה נמוכה מאוד. בוחשים עד שהשוקולד נמס. מערבבים בקערית את הקורנפלור והמים, ומוסיפים תוך כדי בחישה מהירה אל קרם השוקולד. מבשלים על להבה עוד שניות אחדות ומסירים מהאש. מצננים במקרר 10 דקות. בוחשים היטב ויוצקים את הציפוי על העוגה.

  6. מעטרים באגוזים הקצוצים, בפתיתי הקוקוס, המקופלת המפוררת ובנטיפי השוקולד צ'יפס.