קטגוריה: סלטים, מספר מנות: 4, זמן הכנה: 5 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד
קולים את החציל בתנור או במנגל חשמלי. (אל תשכחו לחורר את החציל, בעזרת מזלג, לפני שקולים אותו אחרת הוא עלול להתפוצץ וללכלך את כל התנור וחבל).
קולפים את החציל, מניחים אותו בצלוחית הגשה, חותכים קצת לאורך עם סכין.
מוסיפים מעל החציל את הטחינה (אפשר טחינה קנויה או להכין לבד מטחינה גולמית, למתכון טחינה שלי אפשר לראות בספר המתכונים שלי בקטגוריית סלטים). מוסיפים שמן זית, ומפזרים את הזעתר מעל.