לןגן

מרק חרירה (מרוקאי)

מאת: לילך טייב, פורסם: 12/11/2015 | 16:21
מרק חרירה (מרוקאי)

קטגוריה: מרקים, מספר מנות: 10, זמן הכנה: 15 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בתוך סיר גדול שמים עגבניות חתוכות לקוביות, בצלים קצוצים, ואת הקרפס קצוץ, מוסיפים שמן, מערבבים הכל יחד ומטגנים כ-10 דקות, מערבבים מידי פעם.

  2. מוסיפים רסק עגבניות, פפריקה, מלח ופלפל שחור, מערבבים, מטגנים עוד 2 דקות.

  3. מוסיפים מים עד 3/4 מגובה הסיר, מבשלים על האש עד שהמרק רותח. מוסיפים את העדשים והחומוס ומבשלים במשך חצי שעה. בודקים אם העדשים והחומוס רכים, אם לא מבשלים עוד קצת עד שהם מתרככים. מוסיפים את אבקת מרק העוף ומערבבים. נותנים לזה עוד קמה דקות על האש.

  4. את 3 כפות הקמח מדללים בתוך קערה עם כוס מים. מערבבים היטב עד שהבלילה חלקה ללא גושים כלל. מוסיפים למרק לסמיכות, מערבבים ומגישים.