לןגן

בורקס מקמח כוסמין

מאת: לילך טייב, פורסם: 12/11/2015 | 15:35
בורקס מקמח כוסמין

תקציר המתכון: פריכים וטעימים, נחטפים בצ'יק.

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 50, זמן הכנה: 30 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לבצק

למלית תפו"א

למלית גבינות

לקישוט

אופן הכנה

  1. הכנת הבצק: מערבבים קמח וחמאה לפירורים. מוסיפים שמן, חומץ, מלח ומים פושרים. מעבדים את הכל לבצק אחיד. שומרים כחצי שעה במקרר.

  2. בינתיים מכינים את המליות: לתפו"א: מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם רכים. מסננים. מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מועכים את תפוחי האדמה לפירה, מוסיפים את הבצל המטוגן ומתבלים.

  3. למלית הגבינות: מערבבים יחד את כל המרכיבים.

  4. הכנת הבורקס: מרדדים את הבצק לעלה דק.בעזרת כוס קורצים עיגולים, ראו תמונה מס' 1.

  5. לוקחים כל עיגול בצק ומועכים עוד קצת עם כף היד, ראו תמונה מס' 2.

  6. מניחים במרכז כל עיגול כחצי כפית מהמלית. סוגרים את העיגול לחצי עיגול, ובעזרת מזלג מהדקים את הקצה הפתוח, מהדקים פעמיים. ראו תמונה מס' 4.

  7. מניחים את הבורקסים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מברישים כל בורקס במעט חלמון ביצה, מפזרים שומשום או קצח, ואופים בחום בינוני, 180 מעלות, במשך 30 דקות.