לןגן

מרק שעועית פיקנטי מושלם

מאת: ליאת שפיצר, פורסם: 10/11/2015 | 23:38
מרק שעועית פיקנטי מושלם

תקציר המתכון: מרק שעועית לבנה בנוסח מרוקאי מעט פיקנטי, יחד עם פיתה-שום - מנה מושלמת!

קטגוריה: מרקים, מספר מנות: 5, זמן הכנה: 50 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לתיבול המרק

מרכיבי המרק

להכנת פיתה-שום

אופן הכנה

  1. לשטוף היטב את השעועית ולשים בסיר יחד עם 3 ליטר מים רותחים. להרתיח על אש גבוהה למשך 30-40 דקות עד שהשעועית מתרככת ותוך כדי בישול להוסיף את שאר המים. לאחר כ-15 דקות הרתחה להוסיף את שיני השום הקצוצות. כשהשעועית מתרככת להוסיף את הפלפל האדום היבש (את שני הסוגים) ולתבל בכפית מלח,חצי כפית פלפל שחור, כף כמון, כף אבקת מרק עוף, כף פפריקה אדומה, רבע כפית כורכום ו-4 כפות גדושות רסק עגבניות. לערבב היטב ולאחר שהמרק מבעבע להוסיף את הפטרוזיליה והכוסברה הקצוצים. לערבב טוב ולבשל עוד 10 דקות.

  2. להכנת הפיתה-שום - לחתוך 3 פיתות לרצועות עבות. בקערה נפרדת לערבב היטב 5 שיני שום קצוצות, מלח, רבע כפית אורגנו ורבע כוס שמן זית. לטבול את רצועות הפיתה בתערובת , לסדר במגש כשהרצועות פתוחות בחצי. (כמו בתמונה) . להכניס לאמצע התנור על חום של 220 מעלות למשך 10-15 דקות. להגיש חם לצד המרק ואריסה אדומה (המתכון לאריסה מופיע תחת קטגוריה "תוספות" ). בתאבון :)