מרק מינסטרונה
מאת: לילך טייב, פורסם: 10/11/2015 | 15:36
תקציר המתכון:
מרק איטלקי, טעים במיוחד.
אם נישאר לכם קצת ממרק ירקות, או שאריות מפסטה, אל תזרקו השתמשו בזה להכנת המרק ושדרגו על-פי המתכון.
קטגוריה: מרקים,
מספר מנות: 10,
זמן הכנה: 15 דקות,
כשרות: כשר פרווה,
דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
-
1 חבילה פסטה יבשה (איזו צורה שאוהבים)
-
1 קופסא קטנה של רסק עגבניות
-
3-4 יחידה שיני שום כתושות
-
2 יחידה גזרים גדולים חתוכים לעיגולים
-
3 יחידה תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות גדולות
-
2 יחידה עגבניות קצוצות
-
1 יחידה בצל גדול
-
3-4 יחידה גבעולי סלרי קצוצים
-
1 יחידה קישוא גדול חתוך לחצאי עיגולים
-
2 כוס שעועית לבנה מבושלת (אפשר גם מקופסאת שימורים)
-
כ-10 כוס מים
-
1/4 כוס שמן
לתיבול
-
2 כף סילאן
-
1/2 1 כפית מלח
-
1 כפית כורכום
-
2 כף אבקת מרק
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
1/2 כפית פלפל שחור
אופן הכנה
-
מטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה, מוסיפים עגבניות ושום, ממליחים, מערבבים היטב, ומבשלים במשך כ-5 דקות.
-
מוסיפים את שאר המרכיבים, מלבד הפסטה והשעועית, מוזגים מים ומערבבים. מבשלים על אש בינונית במשך כ-40 דקות, עד שהירקות מתרככים.
-
לבסוף מוסיפים את הפסטה והשעועית ומבשלים עוד כ-10 דקות.