לןגן

בקלאווה

מאת: Serah Oshrith Amar, פורסם: 10/11/2015 | 12:21
בקלאווה

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 40, זמן הכנה: 1 שעות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

סירופ

אופן הכנה

  1. מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה ומחמים תנור ל-180 מעלות.

  2. לערבב בקערה את השקדים, הפיסטוקים, האגוזי מלך והסוכר.

  3. מניחים עלה פילו ומשמנים בשמן מעליו מניחים עלה פילו נוסף ומשמנים. מניחים מהתערובת של האגוזים ומגלגלים לרולדה.

  4. מניחים בתבנית התנור לרוחב וממשיכים לעשות כך עם שאר העלים. צריך לצאת רולדות צמודות אחת לשניה.

  5. חותכים את הרולדות באלכסון או לאורך (תלוי איזה צורה רוצים)משמנים את הרולדות ואופים בתנור עד להזהבה.

  6. בינתיים מבשלים את הסירופ: מבשלים את כל המרכיבים בסיר קטן, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש. מצננים לחלוטין.

  7. שהבקלאווה יוצאת מהתנור שופכים עליה את הסירופ. אפשר לפזר פיסטוק קצצוץ גס