לןגן

מרמומה (מטבוחה תונסאית)

מאת: Serah Oshrith Amar, פורסם: 10/11/2015 | 10:50
מרמומה (מטבוחה תונסאית)

קטגוריה: סלטים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. רוחצים את העגבניות ומניחים בקערה עם מים רותחים למשך 20-30 דקות (עד שאפשר לקלף את הקליפה החיצונית של העגבניות בקלות).

  2. קולים בתנור או על הגז את הגמבות והפלפל החריף ושמים בתוך קערה עטופה בניילון עד שיתקרר

  3. מסירים את הקליפה של הגמבות והפלפל החריף וקוצצים דק לתוך הסיר לקוביות, את שיני השום פורסים לפרוסות או קוביות קטנות

  4. מקלפים את הקליפה מהעגבניות וקוצצים לתוך הסיר

  5. מוסיפים את המלח והסוכר ומבשלים על אש בינונית, מערבבים מידי פעם עד להתרככות והצטמצמות הנוזלים

  6. מוסיפים את השמן וממשיכים לבשל

  7. מידי פעם מעוכים עם מועך

  8. המר ומה מוכנה כאשר העגבניות התרככו והצטמצמו ונראה כמו ריבה