לןגן

פחזניות ממולאות מוס טונה

מאת: לילך טייב, פורסם: 07/11/2015 | 21:44
פחזניות ממולאות מוס טונה

תקציר המתכון: אותן הפחזניות רק בגירסה מלוחה.

קטגוריה: ראשונות, מספר מנות: 25, זמן הכנה: 30 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לפחזניות:

למוס טונה:

אופן הכנה

  1. לפחזניות: מחממים תנור לחום בינוני-גבוה, 200 מעלות, ומרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.

  2. מביאים את המים, המלח והשמן לרתיחה בסיר בינוני. כשהנוזל רותח מוסיפים את הקמח בבת אחת, מסירים מהלהבה ומערבבים עד שהנוזלים נספגים בקמח ונוצרת עיסה אחידה. מצננים בטמפרטורת החדר כ-5 דקות.

  3. בשלב זה משתמשים במיקסר ידני (חשמלי). מוסיפים את הביצים לקמח בזו אחר זו, ובעזרת המיקסר מערבבים עד שכל אחת מהן נבלעת היטב בבצק.

  4. מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנטר גדול (המיועד לזילוף פחזניות) עם פתח בצורת כוכב. מזליפים על התבנית תלוליות בצורה ובגודל הרצויים. יש להקפיד על רווחים גדולים ביניהן כי הפחזניות מכפילות את נפחן באפייה.

  5. אופים את הפחזניות עד שהן תופחות, מנמיכים את חום התנור לבינוני, 180 מעלות, וממשיכים לאפות עד שהן משחימות (זמן האפייה הכולל הוא כ-30 דקות). מצננים לפני המילוי. *אפשר להקפיא את הפחזניות בעודן חמות ולהפשיר לגמרי לפני המילוי.

  6. למוס טונה: מכניסים למעבד מזון מלפפונים חמוצים, גמבה ובצל. קוצצים לקוביות קטנות ומעבירים לקערה.

  7. מכניסים למעבד מזון את הביצים והטונה (מסננים היטב את הטונה מהנוזלים). ומעבדים מספר שניות עד לקבלת מרקם קצוץ ולא טחון.

  8. מעבירים את מרקם הטונה והביצים לקערת הירקות הקצוצים, מוסיפים מיונז מלח ופלפל שחור ובוחשים היטב. *אפשר לשמור בכלי סגור במקרר עד למילוי הפחזניות.

  9. חוצים כל פחזניה לרוחבה, לא עד הסוף, לוקחים כפית/כף (תלוי בגודל הפחזניה) ממוס הטונה וממלאים כל פחזניה בכפית/כף מוס טונה. ומגישים.