לןגן

עוגת אגוזי

מאת: אתי ממן, פורסם: 06/11/2015 | 22:58
עוגת אגוזי

תקציר המתכון: בדיוק אותו טעם!!

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

לעוגת בסיס

מלית

ציפוי

קישוט

אופן הכנה

  1. בקערה מערבבים ביצים, סוכר, שמן, מוסיפים קמח, קקאו, משמנים תבנית אלומיניום קטנה, יוצקים את התערובת, אופים 170 מעלות כרבע שעה.

  2. ממיסים 200 גרם שוקולד חלב, יוצקים לתבנית סיליקון מלבן, מורחים בדפנות, מתקבלת תבנית מצופה שוקולד וחלולה, הופכים מעל קערה ומנערים עודפי שוקולד, מקפיאים 10 דקות, יוצקים מעל ריבת חלב ומיישרים, מחזירים למקפיא עד להכנת המלית.

  3. מקציפים שמנת מתוקה, חלב, מוסיפים ממרח רוזמרי, אגוזי לוז, (קלויים מעט בתנור), יוצקים לתוך התבנית, חותכים את העוגה בגודל התבנית ומניחים מעל המלית, מקפיאים לילה, הופכים את התבנית, מסירים את העוגה ומקשטים עם קוביות חטיף אגוזי, מעבירים מעט שוקולד חלב לשקית זילוף ומזלפים על העוגה.

  4. אפשר להכין את העוגה בתבנית עגולה 24, אופים את הבסיס, שופכים את המלית ומקפיאים כמה שעות, ממסים שוקולד חלב ויוצקים מעל העוגה..

  5. כוסות קינוח אגוזי - משתמשים במצרכים שנשארו מהעוגה, מחלקים בכוסות הגשה עוגת בסיס, יוצקים מעל מהמלית, מקשטים עם חטיף אגוזי ומזלפים שוקולד..