לןגן

לפת כבושה (מחללה)

מאת: ליאת שפיצר, פורסם: 02/11/2015 | 23:14
לפת כבושה (מחללה)

תקציר המתכון: לפת כבושה (נקרא גם מחללה) כל כך טעימה וקלה הכנה :)

קטגוריה: תוספות, מספר מנות: 10, זמן הכנה: 10 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

ירקות

לתיבול

אופן הכנה

  1. לקחת 20 יחידות לפת בגודל בינוני , לשטוף טוב (לא לקלף) להוריד את הקצוות משני הכיוונים, לחתוך לחצי וכל חצי לחתוך לפרוסות בעובי חצי סנטימטר. לשטוף ולחצות את הפלפלים החריפים, לשטוף את הסלק האדום להוריד את הקצוות (לא לקלף), לחתוך לחצי וכל חצי לפרוסות בעובי חצי סנטימטר. לסדר את הכל בצנצנת , לשים חצי כוס מלח , 2 כוסות חומץ, מים עד למילוי הצנצנת - לסגור היטב ולערבב (לשקשק את הצנצנת כדי שהתיבול יתערבב) . מוכן למחרת! בתאבון :) * טיפ ממני אליכן - להכניס רק מזלג נקי לצנצנת *

  2. טיפ נוסף - אם אתן טועמות וזה טיפה מלוח/חמוץ לטעמכן - פשוט לשפוך מעט מים מן הצנצנת ולהוסיף מים מינרליים.