לןגן

פאי תפוחים (מבצק ממלאווח)

מאת: Gilad Rotter, פורסם: 02/11/2015 | 19:56
פאי תפוחים (מבצק ממלאווח)

תקציר המתכון: באחת מתוכניות יום השישי (קרין גורן) ראיתי עם הילד את המתכון הפשוט והקל הזה להכנת עוגת פאי תפוחים. מיד עשיתי וקיבלתי הרבה מחמאות.

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 12, זמן הכנה: 45 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

מלית תפוחים

אופן הכנה

  1. קולפים את התפוחים

  2. מוציאים את ליבת התפוחים וחותכים אותם לקוביות קטנות מאוד

  3. מרסקים (בעדינות) את אגוזי המלך לחתיכות קטנות

  4. מערבבים את התפוחים עם הקינמון, הסוכר, אגוזי המלך והקורנפלור

  5. מסדרים על נייר אפיה בתוך תבנית 3 מלאווחים מופשרים, מפזרים עליהם את המלית.

  6. בשלושת המלאווחים שאמורים להיות כיסוי עושים חורים לצורך הוצאת חום בזמן האפיה

  7. מניחים כל מלאווח של כיסוי על מלאווח עם מלית ומהדקים את הקצוות באצבעות ולאחר מכן עם מזלג

  8. מכניסים לתנור שחומם מראש בטמפרטורה של 180 מעלות למשך 25 דקות

  9. מוציאים החוצה מהתנור נותנים לו להתקררכ 10 דקות ומגישים עם כדור גלידה או כל חטא אחר שאוהבים