לןגן

ביף וולינגטון

מאת: Gilad Rotter, פורסם: 01/11/2015 | 20:37
ביף וולינגטון

תקציר המתכון: מתכון ששף גורדון רמזי נוהג להשתמש בו בתוכניות שלו. מתאים להכנה כמנות אישיות או כמנה לפריסה

קטגוריה: בשר, מספר מנות: 2, זמן הכנה: 90 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

רכיבים למעטפת פטריות

אופן הכנה

  1. מתבלים את הבשר במלח גס ובפלפל שחור גרוס מכל הצדדים

  2. סוגרים את הבשר על מחבת לוהטת מכל הכיוונים (דקה לערך בכל צד)

  3. חותכים את הפיטריות ומכניסים לבלנדר ביחד עם השום ועלי הטימין

  4. על מחבת ללא שמן מיבשים את מחית הפיטריות עד להוצאת כל הנוזלים

  5. לשאחר שהבשר התקרר מורחים אותו בחרדל מכל הכיוונים

  6. פורסים ניילון נצמד ועליו מסדרים שטיח של חזה אווז או בקר

  7. מורחים את הפיטריות במרכז החזה בקר

  8. מניחים את הבשר במרכז

  9. בעזרת הניילון הנצמד מגלגלים הכל לרולדה

  10. מרדדים את הבצק עלים לעובי רצוי (דק) ומניחים את הרולדה במרכז (ללא הניילון)

  11. מערבבים את החלמונים ומורחים כמסגרת מסביב לרולדה ומגלגלים את הבצק עלים לגליל, מורחים עליו את חלמוני הביצה

  12. עושים חריצים עדינים על הבצק עלים מפזרים קצת מלח גס ומכניסים לתנור ל -180 מעלות שחוממו מראש

  13. לאחר 25 דקות בתנור למידת עשייה של מדיום מוציאים מהתנור ונותנים לו לנוח בצד עוד 10 דקות. פורסים ואוכלים זה ממש טעים