לןגן

מתבל פלפלים וכוסברה על מצע ירקות צלויים

מאת: לילך טייב, פורסם: 01/11/2015 | 16:22
מתבל פלפלים וכוסברה על מצע ירקות צלויים

תקציר המתכון: את המתבל הזה טעמתי באירוע משפחתי, החלטתי לנסות בבית לפי "חיישני" הטעם שלי וזה מה שיצא, פשוט טעים בטירוף. מאוד מומלץ להגיש אותו על ירקות צלויים כמו בתמונה כתוספת לעוף.

קטגוריה: תוספות, מספר מנות: 10, זמן הכנה: 10 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

למתבל:

אופן הכנה

  1. שמים את כל מרכיבי המתבל במעבד מזון וטוחנים היטב.

  2. מגישים על מצע ירקות צלויים בתנור כמו בתמונה. הירקות שבתמונה: השתמשתי ב-3 בטטות בינוניות, 2 חצילים קטנטנים ו-2 פלפלים אדומים.

  3. אופן ההכנה של הירקות: חותכים את הבטטות והחצילים לאורך; תחילה חותכים כל ירק לחצי ואחר כך לרבע ואם אפשר גם לשמיניות. את הפלפל חותכים לרבעים. מניחים בתבנית אפייה מצופה בנייר אפייה. מפזרים שמן זית מעל כל הירקות, אפשר להשתמש בספריי שמן זית.

  4. צולים את הירקות במשך כ-45 דקות, עד שהם מזהיבים ומשחימים.

  5. אפשר להשתמש בכל ירק שתחפצו כמו: קישואים, עגבניות שרי, בצל ועוד...