לןגן

קוסקוס מרוקאי עם כבש

מאת: ליאת שפיצר, פורסם: 30/10/2015 | 20:57
קוסקוס מרוקאי עם כבש

תקציר המתכון: קוסקוס עם כבש בנוסח מרוקאי אמיתי. הקוסקוס של סבתא רחל - מנה מושלמת!

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 8, זמן הכנה: 90 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

לקוסקוס

בשר וירקות לקוסקוס

לתיבול הקוסקוס

לתיבול הירקות

אופן הכנה

  1. להכנת ירקות הקוסקוס - לטגן את הבשר כבש עם מעט שמן בתוך סיר גדול עד להשחמה. שהבשר השחים להוסיף רבעים של בצל לבן, וקומקום מים רותחים ולתת לזה להתבשל כ-30-40 דקות.לאחר מכן להוסיף כרוב לבן - חתוך על 8 ולהשתדל לא להפריד אותו מהשורש. אחרי הכרוב להוסיף את הגזר הגמדי ולתת לזה להתבשל עוד 10 דקות. להוסיף את עיגולי הקישואים, פרוסות עבות של דלעת ורבעים של עגבניות ולבשל עוד 10 דקות. בשלב הזה להוסיף עוד מים רותחים (בערך קומקום) עד לכיסוי כל הירקות. לאחר מכן , להוסיף את גרגירי החומוס המבושלים ולתבל בכפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, 3/4 כפית כורכום, 2 כפות אבקת מרק עוף ו-7 כפות שמן. להנמיך את האש ולתת לזה להתבשל עוד 20 דקות , להגיש חם :)

  2. אופן הכנת הקוסקוס - לשים בתבנית חד-פעמית מלבנית 500 גרם קוסקוס להכנה מהירה, לתבל במלח, פלפל שחור, כורכום ושמן - לערבב ולשפוך מעל זה 3 כוסות מים רותחים. לכסות בנייר כסף ולהכניס לאמצע התנור על חום של 180 מעלות למשך 10-15 דקות , להוציא ולערבב עם כף. להגיש חם ובתאבון :)