לןגן

סופגניות אפויות מקמח כוסמין

מאת: לילך טייב, פורסם: 28/10/2015 | 23:51
סופגניות אפויות מקמח כוסמין

תקציר המתכון: לכל מי שרוצה לשמור על הגיזרה...או סתם בגלל שהיא בריאה...קבלו את הסופגניות האלו, גם בריאות וגם דיאטטיות. #סופגניות_אפויות_זה_סאוטר!

קטגוריה: סופגניות אפויות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

לבצק

למילוי

לציפוי

אופן הכנה

  1. מכניסים לקערה את כל החומרים מלבד השמן ולשים 10 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש. הבצק צריך להיות מעט דביק, במידת הצורך יש להוסיף מים.

  2. משהים את הבצק למנוחה 10 דקות. מוסיפים שמן וממשיכים ללוש עוד 7 דקות.

  3. מתפיחים מכוסה במקום חמים למשך שעה.

  4. מכינים כדורים בקוטר 5 ס"מ בידיים משומנות, מניחים בתבנית אפיה על גבי נייר אפייה, מכסים במגבת לחה ומתפיחים עוד 15 דקות.

  5. מורחים מלמעלה חלמון ביצה מהול בכף שמן ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות. הסופגניות מוכנות כאשר מלמעלה ומלמטה צבען שזוף ויפה.

  6. מוציאים את התבנית ומכסים במגבת.

  7. לאחר קירור מוחלט מזריקים ריבה לכל סופגנייה ומפזרים מלמעלה אבקת סוכר. בהצלחה ובאהבה גדולה לילך!