לןגן

עוגת פיצה מ-ש-ג-ע-ת

מאת: Shuly Asulin Karasin, פורסם: 28/10/2015 | 20:37
עוגת פיצה מ-ש-ג-ע-ת

תקציר המתכון: תכירו !! עוגת פיצה עם שכבות עמוסות בכל טוב!!! כיף להכין אותה והיא פשוט חלומית!!

קטגוריה: פיצה, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

מתכון הבצק הוא של חברה לקבוצה Michal Tauchert מתכון מעלף!!!

אופן הכנה

  1. הכנת הבצק:

  2. לערבב בקערה גדולה רבע כוס מים פושרים עם השמרים ןהסוכר ל10 דקות לכסות.

  3. לנפות מעל את הקמח ולהוסיף את המים בהדרגה וללוש להוסיף את השמן ולהמשיך ללוש ולקראת הסוף להוסיף ת'מלח וללוש לבצק חלק ומבריק.

  4. לכסות ולתת לנוח לשעה ועשרים דקות...

  5. ופה הוא מוכן להכנת העוגה...

  6. לקחת תבנית עגולה באיזה קוטר שתירצו 26-28

  7. לחתוך נייר אפיה בקוטר התחתית ו2 חתיכות נוספות לגובה הדפנות. 6-8 סמ גובה

  8. לשמן בקנולה ולהדביק את. הנייר אפיה מסביב... ראו תמונות המחשה ולהניח בצד

  9. לחמם תנור ל 200 מעלות

  10. להכין תבניות עם נייר אפייה ומעט קמח...

  11. על משטח יבש ומקומח היטב לרדד את הבצק לעובי של 2-3 ממ להמשיך לרדד עד שהבצק מפסיק להתנגד ולא מתכווץ יותר

  12. לקרוץ 4 עיגולים טיפה יותר גדול מקוטר התבנית....( באפיה זה יתכווץ מעט אך לא נורא אנחנו נוסיף בצק מסביב כשנתחיל למלא שכבות...) להניח בעדינות בתבניות ולאפות ל 12-15 דקות ראו תמונת המחשה... הם ייראו לכן כמו פיתות... אגב רעיון מעולה לפיתות טעימות!!!

  13. להוציא מהתנור ולקרר טיפה...

  14. לבנתיים לרדד את שאר הבצק לאותו עובי 2-3 ממ ולעטוף רק את הדפנות מסביב ושהבצק יעטוף את שפת התבנית...ראו תמונת המחשה

  15. להכין תחנת עבודה עם כל המצרכים למילוי

  16. להניח בתחתית דיסק של הבצק האפוי למחצה

  17. אם הדיסק גדול מידי אז בעזרת סכין חדה או מספריים של מטבח תקטינו את הגודל.. ואם יש רווח אז תוסיפו מהבצק שנשאר ( לסתום פינות...)

  18. למרוח מעל מעט מהרוטב עגבניות..

  19. מעל לפזר גבינה... פטריות וזיתים ומעל לפזר מעט גבינה שוב... להניח עוד דיסק של בצק אפוי "לסתום פינות" עם הבצק שנשאר לנו...

  20. למלא באותו אופו כמו השכבה הקודמת...

  21. להמשיך עד לדיסק הרביעי..

  22. את הבצק של הדפנות תחתכו לגובה התבנית ותכניסו פנימה ותעצבו מסביב לדפנות....של הדיסק העליון.

  23. למרוח רוטב גבינה פטריות וזיתים לפזר מעט בזיליקום יבש או אורגנו אם רוצים

  24. להכניס לתנור לחום של 210 מעלות לחצי שעה או עד שהגבינה התחילה לבעבע....

  25. לכבות את התנור...

  26. להשאיר בתנור עוד 6-7 דקות

  27. להוציא מהתנור ולקרר 5-8 דקות

  28. להניח מעל נייר כסף ולהפוך לצלחת ואז לשחרר את התבנית ולהחזיר את העוגת פיצה לקדמותה...

  29. בתיאבון ובהצלחה

  30. דרך אגב אתן יכולות לקחת את הרעיון הזה לכל כך הרבה ווריאציות שונות.

  31. אפשר בשרי ( לוותר על הגבינה כמובן) ולמלא עם בשר טחון שהקפצתן מעט עם שמן זית ותבלינים פטריות

  32. אפשר להכין גם עם תרד וריקוטה ... עם עוף וברוקולי אפילו קינוח עם תפוחי עץ וגבינות.