לןגן

מרק קרם דלעת ובטטה

מאת: לילך טייב, פורסם: 28/10/2015 | 14:59
מרק קרם דלעת ובטטה

תקציר המתכון: כשבחוץ קר בפנים חם ועם המרק הזה בטוח שיהיה לכם יותר חם ונעים

קטגוריה: מרקים, מספר מנות: 8, זמן הכנה: 20 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. קולפים וחותכים את הדלוריות והבטטות לקוביות, מניחים בתוך סיר ויוצקים עליהם את 10 כוסות המים. מניחים על אש בינונית ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד כ-10 דקות ומוסיפים את השום, המלח, הפלפל השחור והכמון. בוחשים ומבשלים עד להתרככות הירקות.

  2. טוחנים את המרק בעזרת בלנדר ידני, עד שהמרק הופך להיות קרמי.

  3. מערבבים בקערית את הקמח עם התערובת להכנת פלאפל. מוסיפים 1/2 כוס מים פושרים ומדללים לבלילה חלקה, ללא גושים.

  4. מוסיפים את הבלילה למרק, ובוחשים במהירות לקבלת מרקם אחיד.