לןגן

ניגירי סושי

מאת: ליאת שפיצר, פורסם: 26/10/2015 | 23:42
ניגירי סושי

תקציר המתכון: ניגירי סושי ביתי וטעים :)

קטגוריה: צמחוניים, מספר מנות: 15, זמן הכנה: 30 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

דג

לאורז

אופן הכנה

  1. לקנות אורז שכתוב עליו "אורז לסושי" ולשטוף אותו טוב-טוב עד שיוצא כל העמילן. על 2.5 כוסות אורז לשים 3 כוסות מים. לשים את האורז בסיר על אש גבוהה ולערבב כל שתי דקות בערך עד שמגיע לרתיחה. כשמגיע לרתיחה להוריד לאש נמוכה ולכסות את הסיר ל-10 דקות, לערבב את האורז ואז לכבות את האש. אחרי שהאש כבויה לשים כף חומץ אורז וחצי כפית מלח ולערבב שוב. לתת לאורז להתקרר קצת לפני השימוש. כדי להכין ניגירי סושי - לפרוס את הטונה ואת הסלמון לחתיכות דקות , בעזרת ידיים רטובות לעשות כדור אורז קטן, או צורת אצבע קטנה ומעל זה להניח את הדג. אני הוספתי גם פלפל חריף מעל. להגיש לצד רטבים אהובים - סויה, מיונז וכו'. בתאבון :)