לןגן

בורקס תפוח אדמה מושלם

מאת: ליאת שפיצר, פורסם: 26/10/2015 | 21:03
בורקס תפוח אדמה מושלם

תקציר המתכון: בורקס תפוח אדמה מושלם, יחד עם ביצה קשה וירקות . ארוחה קלילה וטעימה :)

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 6, זמן הכנה: 40 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לבצק

למלית

תוספות

להברשה

אופן הכנה

  1. לקלף ארבעה תפוחי אדמה, לחתוך לרבעים ולהרתיח בסיר עם מים, תיון , קצת מלח ו-4 כפות שמן. אחרי שהתפוח אדומה ממתבשל להוציא אותו מהמים , למעוך אותו ולתבל בחצי כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, כפית אבקת מרק וחצי צרור פטרוזיליה קצוצה. על מנת שהביצים יצאו חומות להרתיח את הביצים בסיר קטן עם מעט מלח ותיון.

  2. לקמח מעט את המשטח עבודה , להניח בצק עלים ולחתוך לריבועים שווים, או לקנות ריבועי בצק עלים מוכנים. להכניס את המלית לשקית זילוף ללא צנטר, ולעשות חור בינוני ולזלף באמצע כל ריבוע מעט מן המלית. לסגור בחצי לצורת משולש, להבריש ביצה ולפזר מעל מעט שומשום. להכניס לתנור על 180 מעלות, בערך 20-25 דקות - עד שמקבל צבע זהוב מלמעלה. להגיש חם לצד ביצה קשה, ירקות טריים חתוכים וחמוצים, בתאבון :)