לןגן

לביבות אפויות בתנור

מאת: לילך טייב, פורסם: 25/10/2015 | 01:37
לביבות אפויות בתנור

תקציר המתכון: מעולות אפילו יותר מהמטוגנות.

קטגוריה: דיאטטים, מספר מנות: 8, זמן הכנה: 20 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. קולפים ירקות ושוטפים. בפומפייה או מעבד מזון משולב בעל סכינים מחוררים, גוררים את הירקות. (אני משתמשת במעבד מזון של חברת BRAUNׂׂ). מעבירים את כל הירקות המגוררים לקערה גדולה, קוצצים פטרוזיליה או סלרי לפי בחירה, ומוסיפים לירקות. מוסיפים את שאר המרכיבים ומתבלים, מערבבים היטב.

  2. מרפדים תבנית אפיה בנייר אפיה. בעזרת כפות הידיים לוקחים מהעיסה סוחטים מנוזלים ומניחים בתבנית. משטיחים בעזרת כף היד מעט. מסדרים יפה את כל הלביבות בתבנית אחת על יד השניה. מורחים שמן זית מעל כל לביבה. אופים בחום בינוני, 180 מעלות. למשך 30 דקות בערך. רצוי לבדוק מתי הן מזהיבות. הופכים ואופים עוד 10 דקות בערך. תהנו!!