לןגן

סהרונים

מאת: אתי ממן, פורסם: 22/10/2015 | 19:34
סהרונים

תקציר המתכון: חיים קלים במטבח!

קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 120, זמן הכנה: 50 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לבצק פריך / סהרוני קוקוס

סירופ דבש

לסהרוני שקדים

לסהרוני קוקוס ושוקולד

אופן הכנה

  1. מפשירים מחמאה (לא ממיסים), מוסיפים לקערה מחמאה, ביצים, סוכר, קוקוס, מוסיפים קמח בהדרגה ולשים טוב עד לקבלת בצק פריך (יתכן שנשתמש בפחות קמח)

  2. מקמחים משטח עבודה, מרדדים את הבצק לעובי של 1 ס"מ, מקמחים מעט את השבלונה ומניחים על הבצק, מרדדים טוב עד שהמכשיר נצמד חזק לבצק, מוציאים את המכשיר, מניחים את העוגיות בתבנית מורפדת בנייר אפייה, אופים 170 מעלות עד להזהבה קלה!!!

  3. מכינים סירופ - בסיר על להבה נמוכה ממיסים סוכר, מים, דבש, לימון, מבשלים עד להסמכת הסירופ, טובלים את הסהרונים וטובלים חצי עוגייה בקוקוס.

  4. סהרוני שקדים - אותם מצרכים, במקום קוקוס להוסיף כוס שקדים טחונים, טובלים בשקדים.

  5. סהרוני קוקוס שוקולד - ממיסים שוקולד מריר, טובלים חצי עוגייה בשוקולד.