תקציר המתכון: לחמניות זיתים רכות וטעימות, מפיצות ריח משגע בבית.
קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 5, זמן הכנה: 150 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני
מערבבים קמח, שמרים וסוכר. מוסיפים שמן. מוסיפים את המים בהדרגה תוך כדי לישה (לא בטוח שתצטרכו את כל הכמות). אם הבצק קשה או יבש, מוסיפים עוד מעט מים. אם הבצק דביק, מוסיפים מעט קמח. מוסיפים את המלח ואת הזיתים
לשים 8 דקות. הבצק צריך להיות רך ונעים. אפשר (ומומלץ) ללוש במיקסר, עם וו לישה. מכסים את הקערה ומניחים את הבצק לתפוח במקום חמים עד שהוא מכפיל את נפחו.
מוציאים את האוויר מהבצק ולשים שתי דקות. מחלקים את הבצק ומעצבים ללחמניות
מניחים את הלחמניות בתבנית על גבי נייר אפייה מקומח קלות, ומניחים לתפיחה לעשרים דקות.
מורחים בחלמון טרוף עם כפית שמן, מפזרים שומשום ואופים בחום של 180 מעלות כעשרים דקות, עד שהלחמניות זהובות