לןגן

סלט חצילים

מאת: לילך טייב, פורסם: 17/10/2015 | 23:11
סלט חצילים

קטגוריה: סלטים, מספר מנות: 8, זמן הכנה: 20 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. שוטפים את החציל ופורסים לפרוסות עבות (כל פרוסה בעובי אצבע וקצת), כל פרוסה חותכים לרבעים. מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, משמנים את החצילים (בעזרת בקבוק לחיץ בעלת פיה דקה), הופכים את רבעי החצילים לצד השני ושוב משמנים. שוטפים את הפלפלים (האדום והירוק) ומניחים אותם באותה תבנית על יד החצילים, מכניסים לתנור ואופים אותם יחד בחום 180 מעלות,עד אשר החצילים מקבלים גוון חום זהוב חזק. את הפלפלים יש להפוך לצד השני במהלך האפייה. מניחים את החצילים האפויים בתוך כלי אכסון בעודם חמים וסוגרים עם מכסה, מניחים בצד. את הפלפלים מוציאים מן התנור ומניחים בצד עד אשר הם יתקררו. כשהפלפלים קרים מקלפים מהם את הקליפה, מנקים מליבה וגרעינים וחותכים לקוביות קטנות. מוסיפים את קוביות הפלפלים לחצילים.

  2. שוטפים את הפטרוזיליה, קוצצים ומוסיפים לחצילים. מתבלים במלח ופלפל לבן, מערבבים ומגישים.