לןגן

פסטה פנה ,טונה וזיתים

מאת: Shuly Asulin Karasin, פורסם: 15/10/2015 | 17:15
פסטה פנה ,טונה וזיתים

תקציר המתכון: לכו למדף תקחו ת׳טונה ותתחילו עם חגיגה אששששש!!!!

קטגוריה: פסטה, מספר מנות: 4, זמן הכנה: 35 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

לרוטב

לפסטה

אופן הכנה

  1. להכנת הפסטה: בסיר עמוק בינוני להוסיף את 8 הכוסות מים ולהביא לרתיחה על להבה בינונית גבוהה להוסיף 2 כפות מלח ואת החבילות פסטה לא לכסות את הסיר שלא תצא לכן דייסה. לבשל 10-12 דקות ולבדוק צינור פסטה בעזרת נגיסה או לחיצה עם האצבעות אם נחתך בקלות אז הפסטה מוכנה אל דנטה לשמור מהמים חצי כוס לרוטב ואז לסנן את הפסטה מהמים לא לשטוף את הפסטה!!!! להוסיף 2 כפות שמן זית ולהחזיר לאותו סיר ללא המים

  2. לבנתיים כשהפסטה מתבשלת להוסיף לסיר קטן את העגבניות שום סוכר ו 2 כפות שמן לכסות ועל להבה נמוכה לבשל 15 דקות להוסיף את שאר התבלינים והזיתים למעט הפטרוזיליה והגבינת פרמזן(אופציה אם רוצים חלבי) לבשל מספר דקות

  3. לשפוך את הרוטב מעל לפסטה בסיר סיננו מהמים לערבב היטב .. להוסיף את הטונה ולבשל דקה על להבה בינונית להוסיף את המים ששמרנו ( חצי כוס) ולבשל עוד 2 דקות לערבב היטב

  4. להגיש בצלחות לפזר מעט פרמזן ופטרוזיליה בתאבון