לןגן

חלות מקמח מלא 80%

מאת: הודיה ארד, פורסם: 15/10/2015 | 16:54
חלות מקמח מלא 80%

תקציר המתכון: חלות מקמח מלא שיוצאות רכות ומחזיקות מעמד שבת שלימה בלי להתפורר!!

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 10, זמן הכנה: 1 שעות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בקערה לערבב: 9 כוסות חד"פ קמח 3 כפות סוכר 3 כפיות מלח

  2. בצלחת: כוס מים חמימים 2 כפות סוכר 5 כפיות שמרים לחכות שהשמרים יתססו כ3-4 דק'

  3. מוסיפים לקערה: 2 כוסות מים חמימים, מערבבים מעט צלחת השמרים ולשים את הבצק

  4. כאשר הבצק התערבל בחלקו ועדיין נותרו שאריות בצק בדפנות, מוסיפים: 9 כפות שמן זית, לשים עד לקבלת בצק אחיד

  5. מתפיחים כשעה, יוצרים צורות ומתפיחים שוב ל10- 15 דק', מכניסים לתנור שחומם 175 מ'. מוציאים כשהחלות שחומות (לא מידיי) מלמעלה.