תקציר המתכון: חלות מקמח מלא שיוצאות רכות ומחזיקות מעמד שבת שלימה בלי להתפורר!!
קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 10, זמן הכנה: 1 שעות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל
בקערה לערבב: 9 כוסות חד"פ קמח 3 כפות סוכר 3 כפיות מלח
בצלחת: כוס מים חמימים 2 כפות סוכר 5 כפיות שמרים לחכות שהשמרים יתססו כ3-4 דק'
מוסיפים לקערה: 2 כוסות מים חמימים, מערבבים מעט צלחת השמרים ולשים את הבצק
כאשר הבצק התערבל בחלקו ועדיין נותרו שאריות בצק בדפנות, מוסיפים: 9 כפות שמן זית, לשים עד לקבלת בצק אחיד
מתפיחים כשעה, יוצרים צורות ומתפיחים שוב ל10- 15 דק', מכניסים לתנור שחומם 175 מ'. מוציאים כשהחלות שחומות (לא מידיי) מלמעלה.