לןגן

מרק חרירה מרוקאי משגע

מאת: ליאת שפיצר, פורסם: 14/10/2015 | 23:16
מרק חרירה מרוקאי משגע

תקציר המתכון: מרק חרירה מרוקאי משגע . מתאים בול לימים הקרירים :)

קטגוריה: מרקים, מספר מנות: 8, זמן הכנה: 70 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

מרכיבי המרק

לתיבול המרק

לפזר מלמעלה

אופן הכנה

  1. לחתוך לקוביות קטנות או לגרד את כל הירקות למרק לטגן אותם מעט ולאדות אותם בסיר עם 4 ליטר מים רותחים. לאחר כ-10 דקות להוסיף את העדשים החומות ואת גרגירי החומוס , לתבל במלח, פלפל שחור - לפי הטעם , חצי כפית כורכום, כף וחצי מרק עוף וחצי כוס מיץ לימון סחוט. לערבב מדיי פעם , לתת להכל לבעבע ולהעביר לאש נמוכה. אחרי שמעבירים לאש נמוכה להוסיף שתי כוסות אטריות דקות למרק ולתת בערך שעה בישול על אש נמוכה. 10 דקות לפני סיום הבישול לקצץ חצי צרור פטרוזיליה ולחתוך 2 עגבניות לקוביות קטנות ולערבב לתוך הסיר. להגיש חם לצד פלח לימון ובתאבון !

  2. * מי שרוצה יכול להוסיף בשר למרק