לןגן

וופל בלגי

מאת: לילך טייב, פורסם: 14/10/2015 | 22:53
וופל בלגי

קטגוריה: קינוחים, מספר מנות: 10, זמן הכנה: 30 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

לקישוט:

אופן הכנה

  1. מנפים קמח בתוך קערה, מוסיפים את החמאה המומסת ואת כל שאר החומרים, מערבבים הכל בעזרת מקצף ידני, מערבבים היטב עד לקבלת עיסה נוזלית.

  2. מחממים מכשיר מיוחד להכנת וופל בלגי. בעזרת מצקת יוצקים מן הנוזל לתוך המכשיר. משאירים במכשיר עד אשר מתקבלים וופלים בצבע זהוב חום.

  3. ניתן להגיש עם קצפת וכדורי גלידה בטעמים שונים. מזליפים שוקולד חום ושוקולד לבן ומפזרים אגוזי ברס מעל כל וופל. לקצפת: מקציפים שמנת מתוקה עם הסוכר ופודינג הווניל עד לקבלת קצפת יציבה ונוקשת. לשוקולד: ממסים שוקולד חום בנפרד ושוקולד לבן בנפרד (במיקרוגל או בסיר כפול על אדים), מוסיפים לכל אחד מהשוקולדים המומסים 2 כפות שמן ומערבבים היטב. להכנת כדורי הגלידה ראו מתכון לגלידה.