לןגן

ספנג'

מאת: שרית רובין, פורסם: 14/10/2015 | 12:55
ספנג'

תקציר המתכון: לחנוכה ולאירוח

קטגוריה: קינוחים, מספר מנות: 40, זמן הכנה: 1 שעות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. ביד אחת לערבב את הקמח ולהוסיף לסירוגין מים פושרים בסה"כ 3.5 כוסות מים

  2. להניח לתפיחה כ - 40 דקות

  3. לשמן את הידיים וללוש שוב - להניח לתפיחה ל 20 דקות

  4. בדיקה: לשמן את הידיים ולקרוץ מהבצק כדור ולנסות לפתוח בעזרת האגודלים חור באמצע

  5. סיר רחב עם שמן (לא אש גבוהה) להוסיף חתיכת גזר (שיספוג את השמן)

  6. להרטיב מעט את הידיים ולקרוץ עיגול ובאמצעות האגודלים לעשות חור באמצע ולפתוח (לגלגל ולפתוח את החור)

  7. להניח את הספנג' ולשפוך עליו מיד שמן רותח בעזרת הכף

  8. לטגן ולהניח בנייר סופג