לןגן

מרק דלורית

מאת: Shuly Asulin Karasin, פורסם: 14/10/2015 | 00:53
 מרק דלורית

תקציר המתכון: מרק דלורית משגע ומחמם את הלב...

קטגוריה: מרקים, מספר מנות: 6, זמן הכנה: 90 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לחצות לאורכן להוציא את הזרעים והקורים בעזרת כף

  2. לזרות מעל 2 כפות שמן זית... להניח בתבנית כשהחלק הפתוח כלפי מטה להכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ל 45-55 דקות או עד שהתרכך לא לבשל יותר מידי .. לתת להתקרר בתבנית ל 20 דקות ואז בעזרת כף גדולה להוציא את כל הביפנוכו ללא הקליפה להניח בצד

  3. בסיר רחב וכבד להוסיף כף שמן ולהזיע את הבצל על להבה בינונית או עד שהבצל שקוף.. להוסיף את התפוח עץ ולערבב חמש דקות להוסיף את המיץ תפוחים והחומץ תפוחים ולהנמיך את הלהבה ולבשל תוך ערבוב חמש דקות או עד שהנוזלים יתאדו והתכולה יבשה

  4. בשלב זה להוסיף את הדלורית ולגביר את הלהבה לבינוני ולבשל מספר דקות... להוסיף את הציר ירקות או עוף ( זה תלוי אם רוצים פרווה , חלבי או בשרי) להביא לרתיחה ואז להוריד את הלהבה להכי נמוך ולבשל 20 דקות לא לכסות את הסיר ולערבב מידי פעם.

  5. לאחר 20 דקות בעזרת בלנדר ידני או בלנדר רגיל לערבל עד לקבלת מחית חלקה ומבריקה ...להוסיף את השמנת ולהביא לרתיחה נוספת תוך ערבוב. להוריד מהאש ... לתקן את הטעם עם מלח ופלפל שחור...להוסיף את גבעולי הטימין ל 10 דקות ואז להוציא את הטימין להגיש עם פרוסות דקות של תפוח עץ ולטפטף עם שמן כמהין או זית

  6. עבודה נעימה ובתיאבון