לןגן

לזניה מטריפה !

מאת: ליאת שפיצר, פורסם: 13/10/2015 | 21:35
לזניה מטריפה !

תקציר המתכון: את הלזניה הזאת לא תפסיקו להכין, כל כך טעים, מרשים וקל להכנה :)

קטגוריה: פסטה, מספר מנות: 4, זמן הכנה: 30 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לפסטה

לירקות

לתיבול הפסטה

אופן הכנה

  1. להרתיח חבילה של דפי לזניה (אני השתמשתי בדפי לזניה של ברילה) לפי הוראות יצרן עם חצי כפית מלח ו-3 כפות שמן. להשתדל לא לערבב יתר על המידה את הפסטה - זה "שובר" את דפי הלזניה. *אין צורך לחתוך את הפסטה אחרי הבישול. במהלך ההרתחה של הפסטה היא מתרככת ו״נשברת״ , לכן כתבתי לא לערבב יותר מדיי - בסוף הבישול מתקבלת פסטה מעט רחבה וזה היופי שבה*

  2. לטגן במחבת עם 8 כפות שמן זית או שמן רגיל בצל לבן חתוך לרצועות דקות, 7 שיני שום קצוצות וחבילה פטריות טריות חצויות עד שהבצל מקבל גוון שקוף. להוסיף קופסה של עגבניות שרי ולטגן בערך 4 דקות עד שהן מתרככות. לתבל במלח, פלפל שחור - לפי הטעם, חצי כפית אבקת מרק עוף ולהכניס את הפסטה המבושלת, לערבב טוב. לקצץ רבע חבילה פטרוזיליה, לפזר מעל ולערבב הכל ביחד. * אפשר לאחר הבישול לפזר מעט רוטב חריף :) להגיש חם ובתאבון !