לןגן

קישואים ממולאים בגבינות וירקות

מאת: ליאת שפיצר, פורסם: 12/10/2015 | 23:46
קישואים ממולאים בגבינות וירקות

תקציר המתכון: קישואים ממולאים בגבינות רזות וירקות . מתכון בריא וטעים :)

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 6, זמן הכנה: 1 שעות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

לקישואים

למילוי הקישואים

לרוטב

בנוסף -

אופן הכנה

  1. לקחת את הקישואים ולחתוך להם את החלק העליון - בצורה כזאת שישאר "מכסה" ולרוקן את הבפנים שלהם. למילוי הקישואים לחתוך לרצועות דקות - גזר , גמבה אדומה, כרוב לבן, בצל לבן, פטריות ולקצץ בצל ירוק ושום. לפורר לתוך התערובת בערך רבע קופסה של גבינה בולגרית 5% ולתבל במעט מלח ופלפל שחור. לערבב את הכל ולמלא בתוך הקישואים.

  2. במחבת להכין רוטב מ-5 עגבניות טריות, בצל לבן קצוץ, 4 שיני שום קצוצות, כף רסק עגבניות ולתבל במלח, פלפל שחור, חצי כפית כורכום וחצי כפית פפריקה אדומה.

  3. לפני שסוגרים את הקישואים לשים מעל התערובת קצת גבינה צהובה 5% מגורדת, לסגור עם ה"מכסה" ולנעוץ קיסם בכל קישוא כדי שלא יפתח. לשפוך מעל כל המגש את הרוטב עגבניות, לכסות בנייר כסף ולהכניס לתנור על 200 מעלות למשך 20 דקות. לאחר 20 דקות להוציא את המגש ולפזר עוד קצת גבינה צהובה מגורדת ולהחזיר לתנור לעוד 15 דקות עד שישחים. *אני פיזרתי על זה קצת בצל ירוק קצוץ בעת ההגשה* להגיש חם ובתאבון :)