לןגן

מיני סטייק עם גבעולי סלק (מנגולד)

מאת: ליאת שפיצר, פורסם: 12/10/2015 | 21:17
מיני סטייק עם גבעולי סלק (מנגולד)

תקציר המתכון: צלי כתף ברוטב אדום עם גבעולי סלק (נקרא גם מנגולד..) והטעם? מושלם !

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לבישול הבשר

לבשר

לרוטב

אופן הכנה

  1. להרתיח בסיר עם מים רותחים יחד עם שלוש כפות שמן את הבשר עד שמבושל וכשנוגעים בו הוא רך - המים צריכים לכסות את הבשר, וזה אמור לקחת בערך 30-40 דקות.

  2. לשטוף במים קרים את עלי הסלק טוב-טוב כי יש בהם חול ולהפריד את העלים מהגבעולים.

  3. *לא לזרוק את העלים - אפשר להכין מהם סלט מרוקאי או למלא אותם*

  4. להרתיח את הגבעולים 5-6 דקות שיתרככו ואז לשטוף במים קרים.

  5. בסיר נפרד להכין את הרוטב - 2.5 כוסות מים מציר הבשר , להוסיף שום, את התבלינים, רסק העגבניות, ולבשל על אש גבוהה בערך 10 דקות עד שהרוטב מוכן - לערבב מדיי פעם, כשהרוטב מוכן להוסיף את המיני- סטייק ולתת לו חמש דקות בישול, לאחר מכן להוסיף לימון שלם פרוס ולערבב לתוך הרוטב. ו-5 דקות לפני סוף הבישול להוסיף את גבעולי עלי הסלק .

  6. להגיש חם ובתאבון :)