תקציר המתכון: צלי כתף ברוטב אדום עם גבעולי סלק (נקרא גם מנגולד..) והטעם? מושלם !
קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל
להרתיח בסיר עם מים רותחים יחד עם שלוש כפות שמן את הבשר עד שמבושל וכשנוגעים בו הוא רך - המים צריכים לכסות את הבשר, וזה אמור לקחת בערך 30-40 דקות.
לשטוף במים קרים את עלי הסלק טוב-טוב כי יש בהם חול ולהפריד את העלים מהגבעולים.
*לא לזרוק את העלים - אפשר להכין מהם סלט מרוקאי או למלא אותם*
להרתיח את הגבעולים 5-6 דקות שיתרככו ואז לשטוף במים קרים.
בסיר נפרד להכין את הרוטב - 2.5 כוסות מים מציר הבשר , להוסיף שום, את התבלינים, רסק העגבניות, ולבשל על אש גבוהה בערך 10 דקות עד שהרוטב מוכן - לערבב מדיי פעם, כשהרוטב מוכן להוסיף את המיני- סטייק ולתת לו חמש דקות בישול, לאחר מכן להוסיף לימון שלם פרוס ולערבב לתוך הרוטב. ו-5 דקות לפני סוף הבישול להוסיף את גבעולי עלי הסלק .
להגיש חם ובתאבון :)