לןגן

פריקסה

מאת: Serah Oshrith Amar, פורסם: 12/10/2015 | 13:44
פריקסה

תקציר המתכון: הערה: מספר המנות מתייחס ללחמניות ביס.

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 40, זמן הכנה: 3 שעות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

רכיבים לבצק

רכיבים למילוי

אופן הכנה

  1. מערבבים קמח, סוכר ומלח

  2. מוסיפים את שאר חומרי הבצק חוץ מהמים ומערבבים.

  3. מוסיפים את המים בהדרגה (יש סוגי קמח ששותים יותר מים ויש כאלו שפחות, לכן שופכים בהדרגה) ולשים עד לקבלת בצק רך.

  4. מכסים את הבצק כדי שיתפח.

  5. לאחר שהבצק תפח, מרפדים תבניות בנייר אפיה, יוצרים מהבצק כדורים (גדולים טיפה מכדור פינגפונג) ומניחים בתבנית. מכסים את התבניות במגבת כדי שהכדורים יתפחו.

  6. כאשר הכדורים תפחו חממים שמן בסיר עמוק ומטגנים את הכדורים

  7. מבשלים את התפו"א והביצים בסיר עם מים. לאחר שמתבשלים פורסים לפרוסות.

  8. פותחים כל פריקסה, מורחים אריסה, שמים טונה, חתיכת ביצה, חתיכת תפו"א וזיתים