לןגן

עוף ממולא באורז ותמרים ממולאים

מאת: ורד דרור, פורסם: 10/10/2015 | 07:23
עוף ממולא באורז ותמרים ממולאים

תקציר המתכון: ארוחה שלמה בקדירה אחת, ההכנה דורשת השקעה אך מאד כדאית. העוף יוצא רך וטעים מאד והאורז עם הבצל והתמרים הממולאים ממש חגיגה של טעמים.

קטגוריה: עוף, מספר מנות: 8, זמן הכנה: 1 שעות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לבשל את האורז 1/2 בישול ולסנן.

  2. לקצוץ את הבצלים ולטגן עד שיזהיבו.

  3. להוציא את הגלעין מהתמרים ולמלא כל תמר במעט בצל מטוגן ואגוז מלך (פס של 1/4 אגוז, לא עבה מדי).

  4. לקחת חלק מהבצל המטוגן להוסיף לאורז ולתבל במלח, פלפל, פפריקה ומעט כורכום.

  5. לקלף ולחתוך את תפוחי האדמה לשמיניות, לתבל בשמן זית מלח ופפריקה אדומה.

  6. למלא את העוף באורז כ-1/3 מהכמות, וב- 4-5 תמרים ממולאים, לסגור בשיפודי עץ.

  7. להתחיל לסדר בתבנית: לשמן קלות את התבנית, לשטח את האורז שנשאר לפזר את תפוחי האדמה מסביב ולהשקיע אותם מעט בתוך האורז. להניח את העוף במרכז, לפזר את יתרת התמרים , להוסיף 1 כוס מים, לכסות ולאפות בחום גבוה 200 מעלות כחצי שעה, להנמיך את החום ל-180 מעלות ולאפות עוד כשעה וחצי, להסיר את הכיסוי ולהזהיב עוד כ-10 דקות.

  8. העוף יוצא מאד רך והאורז עם הבצל והתמרים הממולאים, ממש חגיגה של טעמים.