תקציר המתכון: ארוחה שלמה בקדירה אחת, ההכנה דורשת השקעה אך מאד כדאית. העוף יוצא רך וטעים מאד והאורז עם הבצל והתמרים הממולאים ממש חגיגה של טעמים.
קטגוריה: עוף, מספר מנות: 8, זמן הכנה: 1 שעות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני
לבשל את האורז 1/2 בישול ולסנן.
לקצוץ את הבצלים ולטגן עד שיזהיבו.
להוציא את הגלעין מהתמרים ולמלא כל תמר במעט בצל מטוגן ואגוז מלך (פס של 1/4 אגוז, לא עבה מדי).
לקחת חלק מהבצל המטוגן להוסיף לאורז ולתבל במלח, פלפל, פפריקה ומעט כורכום.
לקלף ולחתוך את תפוחי האדמה לשמיניות, לתבל בשמן זית מלח ופפריקה אדומה.
למלא את העוף באורז כ-1/3 מהכמות, וב- 4-5 תמרים ממולאים, לסגור בשיפודי עץ.
להתחיל לסדר בתבנית: לשמן קלות את התבנית, לשטח את האורז שנשאר לפזר את תפוחי האדמה מסביב ולהשקיע אותם מעט בתוך האורז. להניח את העוף במרכז, לפזר את יתרת התמרים , להוסיף 1 כוס מים, לכסות ולאפות בחום גבוה 200 מעלות כחצי שעה, להנמיך את החום ל-180 מעלות ולאפות עוד כשעה וחצי, להסיר את הכיסוי ולהזהיב עוד כ-10 דקות.
העוף יוצא מאד רך והאורז עם הבצל והתמרים הממולאים, ממש חגיגה של טעמים.