לןגן

פלפלים ממולאים

מאת: אורית לוי, פורסם: 31/03/2015 | 16:06
פלפלים ממולאים

תקציר המתכון: את תערובת הממולאים ניתן למלא גם בקישואים, עגבניות, בצלים ואם נשאר - אפשר ליצור קציצות ולזרוק לרוטב. טעים בטירוף!

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. שוטפים את הפלפלים, מסירים את הראשים ושומרים בצד כל פלפל.

  2. מערבבים את כל חומרי המלית חוץ מהאורז.

  3. את האורז מטגנים מעט בסיר בינוני, מוסיפים חצי כוס מים קרים, 10 דקות בישול.

  4. מוסיפים למלית ולשים הכל בידיים.

  5. ממלאים את הפלפלים עד כדי שליש מנפחם. מכסים כל פלפל בראש שהוסר. מחוררים כל פלפל עם קיסם 4 חורים בתחתית.

  6. רוטב:

  7. מחממים שמן בסיר גדול ורחב. מטגנים את הבצל עד שמזהיב. מוסיפים את השום, העגבניות ורסק, חצי כוס מים או עד שהמים מכסים 3/4 מגובה הפלפלים ואת יתר המרכיבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומניחים בעדינות את הפלפלים בצפיפות כשהראש פונה מעלה, עם כף להרטיב את הפלפלים מתחת למכסה שלהם עם רוטב.

  8. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מכסים את הסיר חלקית ומבשלים כ- 45 דקות. מדי פעם להרטיב את הפלפלים עם הרוטב.

  9. להכניס את הסיר ללא מכסה לתנור מחומם מראש על 200 מעלות רגיל לעשר דקות להשחמה אחרונה.

  10. בתיאבון! ♥