לןגן

עוגת פיצפוצי אורז וקרמל

מאת: Anya Mazon, פורסם: 31/03/2015 | 15:10
עוגת פיצפוצי אורז וקרמל

תקציר המתכון: סוג של עוגה(ממתק) פיצפוצי אורז וקרמל, מתכון קל לקינוח מתוק כשר לפסח ניתן להכין פרווה או חלבי

קטגוריה: פסח, מספר מנות: 10, זמן הכנה: 15 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. שופכים את הפיצפוצי אורז לתבנית מניחים את הסוכר והמים בסיר קטן, ומחממים על אש בינונית עד שמתקבל קרמל זהוב עמוק (אם יש מדחום סוכר, הטמפרטורה צריכה להגיע ל-170 מעלות). מורידים את הסיר מהאש ומוסיפים בזהירות את קוביות החמאה, תוך כדי טריפה עד שמתקבלת תערובת אחידה. מחזירים את הסיר לאש נמוכה, מוסיפים את השמנת וממשיכים לבשל תוך כדי בחישה עד שהתערובת אחידה לחלוטין. מסירים מהאש ומצננים מעט לפני שיוצקים את התערובת לתבנית מערבבים את התערובות עם הפיצפוצי אורז מחכיםשזה התקרר ומעבירים ללילה שלם למקרר בתאבון