לןגן

בייגלס ניו יורקי עם מחמצת

מאת: Shuly Asulin Karasin, פורסם: 06/10/2015 | 01:23
בייגלס ניו יורקי עם מחמצת

תקציר המתכון: בייגל׳ס שלא תפסיקו להכין מקום במקפיא ולאכסון לכל הזדמנות

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 12, זמן הכנה: 6 שעות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לערבב את כל המצרכים ביחד עד לאיחוד לתת לנוח ל 10 דקות ואז להעביר למיקסר עם וו גיטרה וללוש את הבצק על מהירות נמוכה ל10 דקות עד שהבצק חלק ולא דביק הבצק יהיה לא רך שזה בסדר.

  2. להעביר לקערה גדולה משומנת מעט ,לכסות היטב ולהניח במקום חמים ל 4 שעות התפחה או עד שהשליש את עצמו

  3. לקפל את הבצק על 2 בתוך הקערה ולתת התפחה נוספת של 20 דקות * תלוי במחמצת אם לאחר 4-5 שעות הבצק לא השליש את עצמו אז תניחו לו לתפוח עד ל 7-8 שעות

  4. לאחר ההתפחה לחלק את הבצק ל 11-12 כדורים שווים שמשקלם הוא 145 גרם כל כדור לעצב כדורים חלקים ויפים

  5. לנעוץ את האגודל באמצע הכדור ולהתחיל למתוח את החור ל קוטר של 5-8 סמ ולהניח על תבנית עם מגבת מקומחת מעט

  6. להמשיך עם שאר הכדורים ולסדר בתבניות עם מרחק קטן אחד מהשני לכסות עם מגבת מטבח לחה להתפחה של שעה

  7. לבנתיים.. לקחת מחבת גדולה ועמוקה ולמלא כחצי עד 3/4 מגובה המחבת במים ולערבב עם כף סודה לשתיה להביא לרתיחה.. ואז בעדינות להכניס את הבייגלס לחצי דקה ואז להפוך לצד השני לעוד חצי דקה בעזרת כף מחוררת להוציא בעדינות מהמים ולהניח על תבנית משומנת ומקומחת מעט לסדר את כל הבייגלס שעברו אמבטיה אחד לי השני בתבניות

  8. למרוח מעל ביצה או חלב ולפזר מעל שומשום. פרג. או כל מה שבא לכן או אפילו להשאיר נקי

  9. לחמם תנור לחום של 230 מעלות (450מעלות פרנהייט)

  10. לאפות ל 20-25 דקות או עד שקיבלו צבע יפה * כל תנור יש לו את החום שלו ולכן צריך לבדוק אחרי רבע שעה בכדי שלא יישרפו לכן

  11. בתאבון ובהצלחה