לןגן

לזניה בשרית

מאת: ורד דרור, פורסם: 03/10/2015 | 22:04
לזניה בשרית

תקציר המתכון: הרוטב בולונז עם חצילים קלויים, פשוט-טעים. מכינה בתבנית שקופה כדי להנות מהשכבות.

קטגוריה: פשטידות, מספר מנות: 20, זמן הכנה: 30 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

רכיבים למילוי

רכיבים לרוטב בשכבה העליונה

אופן הכנה

  1. לקצוץ את הבצל, לטגן עד הזהבה, להוסיף את הבשר הטחון, תוך כדי טיגון לפורר את הבשר ולבשל עד שהוא עשוי למחצה, להוסיף עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות, בזיליקום קצוץ, מלח ,פלפל שחור ומים. לבשל עוד כ-5 דק'.

  2. לפרוס את החציל לפרוסות דקות, להניח על נייר אפייה מרוסס קלות בשמן זית, לזרות מעל מעט מלח גס, למרוח במברשת שמן זית על הפרוסות, להכניס לתנור ולקלות עד שמזהיב.

  3. מתחילים להרכיב את הלזניה בתבנית שקופה, על מנת שיהיה ניתן לראות את השכבות.

  4. לשפוך מעט מנוזלי רוטב הבשר על תחתית התבנית, להניח שכבת עלי לזניה, לשפוך 1/2 מכמות רוטב הבשר, לפזר חצילים קלויים, להניח שכבה נוספת של עלי לזניה, לשפוך את המחצית השנייה של רוטב הבשר, להשאיר מעט מהנוזלים בקערה, ושוב שכבת חצילים ושוב מעל עלי לזניה, שכבה שלישית ואחרונה. לתוך הנוזלים שנשארו להוסיף את רכיבי הרוטב של השכבה העליונה: רסק עגבניות, מים, בזיליקום יבש, שמן זית ומעט מלח, לערבב ביחד ושפוך על השכבה העליונה לפזר בצורה אחידה על כל העלים. לקשט בחצילים שנשארו.

  5. לכסות בנייר כסף, לאפות בחום של 180 מעלות כ-30 דק'.

  6. ממש מעדן