לןגן

מרק חרירה בקערת לחם

מאת: אתי ממן, פורסם: 22/09/2015 | 13:48
מרק חרירה בקערת לחם

תקציר המתכון: ארוחה מושלמת!

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 8, זמן הכנה: 90 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

מרק חרירה

קערת לחם

אופן הכנה

  1. מכינים מרק חרירה - משרים חומוס במים עם 2 כפות אבקת סודה לשתייה כ 5 שעות, מרתיחים (עם המים והסודה) עד שהחומוס מתקלף, שוטפים מתחת לברז ומוציאים מהקליפה.

  2. מבשלים בשר בסיר מים כשעתיים עד להתרככות, שוטפים וחותכים לקוביות.

  3. בסיר גדול שמים בצל מטוגן, חומוס, עדשים, בשר, עגבניות מגורדות, כרפס קצוץ גס, רסק עגבניות, תבלינים, מים, מבשלים על להבה בינונית כשעה וחצי, בקערה נוספת מערבבים קמח, כוסברה קצוצה, פטרוזיליה קצוצה, 2 כוסות מים, שופכים לתוך הסיר ומערבבים, מבשלים כחצי שעה נוספת, מוסיפים אטריות מבשלים 5 דקות נוספות ומכבים את הגז..

  4. מכינים קערות לחם - בקערת מיקסר עם וו לישה מערבלים קמח ושמרים, מוסיפים שמן, ביצים, סוכר, מים, מערבלים עד לקבלת בצק רך ונעים, לקראת סוף הלישה מוסיפים מלח, מכסים ומתפיחים שעה, לשים ידנית פעם נוספת, מתפיחים חצי שעה, מחלקים את הבצק לשמונה חלקים שווים, יוצרים כדור עם ידיים משומנות, מניחים בתוך תבנית מרופדת בנייר אפייה, יוצרים כדורים קטנים לידית, מניחים במרכז הכדור, בצלחת עמוקה מערבבים חלמונים עם סוכר חום, מברישים את הכדורים ומפזרים שומשום, אופים 170 מעלות בטורבו עד להזהבה.

  5. מצננים את הקערות, חותכים את החלק העליון בצורת כיפה, מרוקנים את הלחם, מוזגים מרק ובתיאבון!