לןגן

לחם פראי עם צימוקים...

מאת: Shuly Asulin Karasin, פורסם: 21/09/2015 | 00:15
לחם פראי עם צימוקים...

תקציר המתכון: מדהים!!! ופשוט להכנה.

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 10, זמן הכנה: 30 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בקערה גדולה להוסיף את הקמח והשמרים והסוכר לערבב היטב להוסיף את המים ולערבב היטב בכף עץ להוסיף את הצימוקים ולהמשיך לערבב... להוסיף את המלח ולערבב שוב מה שתקבלו זה בלילת בצק דביקה ולא חלקה שזה בסדר לכסות במגבת מטבח לחה ולתת לנוח ל 16-18 שעות במקום נעים

  2. לאחר שתפח ל 18 שעות אתם תגלו בצק סופר רך עם ים של בועות וזה אומר שהצלחתן במשימה. פה מתחילה החגחגה האמיתית. לקחת קערה נקיה להניח מעל נייר אפיה שיכסה את כל הבפנוכו עד למעלה לפזר קמח ומעט קמח תירס או סולת ולהניח בצד על משטח סופר מקומח לשפוך את הבצק ולעצב כדור להעביר את הכדור לקערה עם הנייר אפיה ולתת לו לתפוח לשעה וחצי שעתיים עד להכפלת הנפח.

  3. לחמם תנור ל 250-255מעלות לקחת סיר עמיד לחום התנור ושהידיות לא מפלסטיק שלא יימס לכן באפיה להכניס את הסיר לתנור לחימום של 15 דקות ובזהירות להוציא עם מגבת שלא תישרפו חלילה מהסיר החם להעביר בעדינות את הכיכר בצק יחד עם הנייר אפיה ( הנייר אפיה יהיה כמעין מנוף ) לפזר מעל לבצק קמח באדיבות לכסות את הסיר עם מכסה או נייר אלומיניום לאפות ל 30דקות ואז להוריד את המכסה ולהמשיך לאפות לעוד 25 דקות או עד שקיבל צבע יפה ושחום

  4. להוציא בעדינות לעשות תוק תוק בתחתית הלחם ואתם תשמעו חלל ריק שזה אומר שהצלחתן בגדול לחכות חצי שעה - 45 דקות לפני שפורסים את הלחם מאוד חשוב!!!!

  5. טיפים: תחשבו את השעות ההתפחה שיצא לכן בשעות סבירות להתפחה שניה ואפיה אני למשל מכינה את הבצק ב12 בצהריים ואז ב 6:00 בבוקר למחרת מתפיחה התפחה אחרונה אם יותר מידי חם בבית אז תניחו בתנור כשבתחתית התנור תניחו תבנית מלאה בקרח וזה ישמור על טמפ טובה לבצק לא להניח את הבצק במקרר

  6. לבריאות ובתאבון