לןגן

פחזניות

מאת: אתי ממן, פורסם: 20/09/2015 | 20:49
פחזניות

תקציר המתכון: פשוט מושלמות!

קטגוריה: קינוחים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בסיר גדול על האש שמים מחמאה ומים, מערבבים עד להמסה מוחלטת, מוסיפים קמח ומלח, מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה, מורידים מהאש ומצננים, מוסיפים ביצים בהדרגה (כל פעם שתי ביצים) מערבבים עם כף עץ עד לקבלת בצק אחיד ודביק, מעבירים לשקית זילוף צנתר כוכב, מזלפים ברווחים של כ 2 ס"מ על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, אופים 170 מעלות עד להזהבה.

  2. מקציפים שמנת מתוקה, חלב ,אינסטנט,50 גרם אבקת סוכר, מעבירים לשקית זילוף צנתר קטן כוכב או חלק, עושים חריץ בתחתית הפחזניה, מזלפים לתוכה קצפת, מניחים בכלי הגשה ומפזרים אבקת סוכר.

  3. טיפים - פחזניות "מפונקות" כמו עוגת גבינה, לא לפתוח תנור במהלך אפייה, אחרת הפחזניה "נופלת", לחמם טוב את התנור לפני שימוש..

  4. ב ה צ ל ח ה ! ! !