תקציר המתכון: לזניה מעולה קלה להכנה וללא ביצים
קטגוריה: פסטה, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל
מלית גבינות : לערבב את הקוטג', גבינת כנען ו-300 גר' גבינה צהובה. אם צריך להוסיף מעט מלח
רוטב עגבניות : לערבב בקערה את העגבניות המרוסקות, שמן, אורגנו, בזיליקום, סוכר, אבקת מרק עוף, מלח, פלפל שחור ולהוסיף 2 כפות מים רותחים. לטעום ולשפר טעמים
על תבנית חד פעמית משומנת בגודל 20 * 30 , לצקת 2 כפות מרוטב העגבניות.
על הרוטב להניח 3 עלי לזניה
מעל לעלים למרוח רוטב עגבניות
מעל לרוטב לצקת 1/2 ממלית הגבינות.
מעל למלית גבינות להניח 3 עלי לזניה.
מעל לעלים למרוח רוטב עגבניות.
מעל לרוטב העגבניות לצקת את יתרת מלית הגבינות
מעל למלית הגבינות להניח 3 עלי לזניה
ליתרת רוטב העגבניות להוסיף 1/4 שמנת להקצפה ו-2 כפות מים רותחים ולמרוח על עלי הלזניה
מעל רוטב העגבניות לפזר 100 גר' גבינה מגוררת
לכסות את הלזניה עם תבנית הפוכה (חד פעמית)
אופים כ- 40 דקות ב- 180 מעלות
מסירים מעל ללזניה את התבנית ההפוכה וממשיכים לאפות 10 דקות נוספות. לבדוק אם הלזניה מוכנה בשיטת הקיסם