לןגן

לזניה גבינות

מאת: מירי גולני, פורסם: 18/09/2015 | 10:04
לזניה גבינות

תקציר המתכון: לזניה מעולה קלה להכנה וללא ביצים

קטגוריה: פסטה, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מלית גבינות : לערבב את הקוטג', גבינת כנען ו-300 גר' גבינה צהובה. אם צריך להוסיף מעט מלח

  2. רוטב עגבניות : לערבב בקערה את העגבניות המרוסקות, שמן, אורגנו, בזיליקום, סוכר, אבקת מרק עוף, מלח, פלפל שחור ולהוסיף 2 כפות מים רותחים. לטעום ולשפר טעמים

  3. על תבנית חד פעמית משומנת בגודל 20 * 30 , לצקת 2 כפות מרוטב העגבניות.

  4. על הרוטב להניח 3 עלי לזניה

  5. מעל לעלים למרוח רוטב עגבניות

  6. מעל לרוטב לצקת 1/2 ממלית הגבינות.

  7. מעל למלית גבינות להניח 3 עלי לזניה.

  8. מעל לעלים למרוח רוטב עגבניות.

  9. מעל לרוטב העגבניות לצקת את יתרת מלית הגבינות

  10. מעל למלית הגבינות להניח 3 עלי לזניה

  11. ליתרת רוטב העגבניות להוסיף 1/4 שמנת להקצפה ו-2 כפות מים רותחים ולמרוח על עלי הלזניה

  12. מעל רוטב העגבניות לפזר 100 גר' גבינה מגוררת

  13. לכסות את הלזניה עם תבנית הפוכה (חד פעמית)

  14. אופים כ- 40 דקות ב- 180 מעלות

  15. מסירים מעל ללזניה את התבנית ההפוכה וממשיכים לאפות 10 דקות נוספות. לבדוק אם הלזניה מוכנה בשיטת הקיסם