לןגן

גחנון ביתי

מאת: אורטל עמרם , פורסם: 29/03/2015 | 07:40
גחנון ביתי

תקציר המתכון: אין ולא יהיה על הגחנון הזה

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לשים את כל חומרי הבצק במיקסר (חוץ מהדבש) ולערבל לאחר מכן להוסיף 2 כוסות מים פושרים ואת הדבש ולערבל לאחר מכן להוסיף 2 הכוסות המים הנותרים בהדרגה.

  2. לערבל לבצק יפה וחלק לכסות את הקערה בניילון נצמד ולהתפיח 4 שעות.

  3. לחלק ל12 כדורים לשמן משטח עבודה קלות וכל כדור לפתוח לעלה גדול למרוח במחמאה לקפל אחד על השני למרוח שוב במחמאה לא הרבה מעט לקפל לצורת ספר את שני הצדדים ולגלגל לרולדה.

  4. לקחת סיר גחנון לשמן אותו לסדר פרוסות לחם בתחתית הסיר מעל נייר אפייה ומעליו את הגחנונים .

  5. להכניס לילה שלם 100 מעלות.

  6. בהצלחה 😃

  7. (12 שעות אפייה)