דג סלומון מאודה עם יין לבן מונח על מצע של פטריות אקזוטיות מוקפצות ברוטב רימונים
מאת: Shuly Asulin Karasin, פורסם: 14/09/2015 | 20:34
תקציר המתכון:
מנה ראשונה מטרפת!!! Yummmmyyyyy
קטגוריה: פסח,
מספר מנות: 10,
זמן הכנה: 30 דקות,
כשרות: כשר פרווה,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
10 יחידה חתיכות יפות של דג סלומון פילה שפיזרתי מעל מלח ופלפל שחור לפי הטעם
-
2 כוס יין לבן
-
7-9 יחידה שערות זעפרן 1/4 כפית
-
1 קורט פלפל אדום חריף
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 כפית מלח גרוס
לפטריות
-
4-6 כוס תערובת של פטריות אקזוטיות או כל פטריה שיש למעט פורטובלו לפרוס אותן רצועות דקות
-
2 כף שמן זית
-
1 קורט מלח ופלפל לפי הטעם
-
2 כף רוטב בלסמיק בטעם רימונים או סירופ מולסס בטעם רימונים
אופן הכנה
-
בסיר רחב שוליים להוסיף את היין על להבה נמוכה בינונית
כשמגיע לרתיחה עדינה להוסיף את הזעפרן לחצי דקה
ואז להניח את חתיכות הסלמון לבזוק מעל את הפלפל האדום החריף כשחלק העור כלפי מטה
לכסות ולבשל 6-9 דקות
-
במחבת נפרסת להוסיף את השמן ולהקפיץ את הפטריות 5-6 דקות
להוסיף מלח פלפל ולסיים עם הרוטב ולבשל עוד חצי דקה
להגיש מעט מהפטריות ומעליו את הדג לקשט עם עירית או פרחי עירית אם יש
בתאבון ובהצלחה