לןגן

לראש השנה - עוגת דבש קלאסית

מאת: מירי גולני, פורסם: 11/09/2015 | 20:22
לראש השנה - עוגת דבש קלאסית

תקציר המתכון: 4 עוגות דבש קלאסיות עם המון דבש

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בקערה גדולה מערבבים את הביצים עם הסוכר.

  2. מוסיפים 2 ספלים גדולים (כמו מאג) של דבש.

  3. מערבבים את המים החמים + 1 כפית נס קפה ושופכים לתוך התערובת.

  4. להוסיף לתערובת את השמן, קינמון, ציפורן, זנגביל, קמח, אבקת אפיה ומעל לקמח שופכים את 3 כפות הקוניאק שמהולות ב-1/2 כפית סודה לשתייה. להוסיף את האגוזים שבורים גס.

  5. ניתן להוסיף 2 תפוחי עץ מגוררים. הפעם הוספתי רסק תפוחי עץ שמוכרים בכלי קטן מפלסטיק במשקל 113 גר'.

  6. לשפוך את התערובת ל-4 תבניות חד פעמיות (אינגליש קייק) משומנות. למלא את התבניות בגובה 3/4 מהתבנית. (העוגות תופחות-שלא תגלושנה)

  7. לאפות כ-3/4 שעה בטורבו בחום 180 מעלות . לבדוק בשיטת הקיסם

  8. מי שרוצה שהעוגה תבריק. מיד אחרי האפייה לחורר את העוגות עם קיסם שיניים ומעל למרוח דבש עם כפית.

  9. אפשר להכין 3 תבניות אינגליש, ובמקום העוגה ה-4, להכין עוגות אישיות = 15 קפקייקס בתבניות סיליקון (כמו שיש בתמונה למטה)