לןגן

חציל שרוף עם סלט ירקות וטחינה

מאת: ליאת שפיצר, פורסם: 08/09/2015 | 22:20
חציל שרוף עם סלט ירקות וטחינה

תקציר המתכון: חציל שרוף עם סלט ירקות וטחינה - טעים, בריא , משביע וקל להכנה :)

קטגוריה: ראשונות, מספר מנות: 1, זמן הכנה: 15 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לסלט הירקות

לתיבול סלט הירקות

לטחינה

אופן הכנה

  1. לקחת חציל אחד, לעשות לו חתך לאורך ולשים על אש גבוהה עד שמתרכך משני הצדדים.

  2. בזמן שהחציל על האש לקצוץ סלט - מעגבניה, מלפפון, בצל ירוק ופטרוזיליה (אפשק להוסיף כל ירק שאוהבים), לתבל במלח, פלפל שחור, לימון ושמן זית. בקערה נפרדת לערבב טוב את הטחינה הגולמית , המים, הלימון והמלח עד שהכל מתאחד.

  3. כשהחציל מוכן, לתת לו כמה דקות להתקרר ולקלף אותו מהקליפה - להניח אותו שלם בצלחת , מעל לפזר את הסלט ירקות ובצד להניח את הטחינה - מעל הטחינה לשים קצת שמן זית ופפריקה אדומה. בתאבון :)