תקציר המתכון: חציל שרוף עם סלט ירקות וטחינה - טעים, בריא , משביע וקל להכנה :)
קטגוריה: ראשונות, מספר מנות: 1, זמן הכנה: 15 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל
לקחת חציל אחד, לעשות לו חתך לאורך ולשים על אש גבוהה עד שמתרכך משני הצדדים.
בזמן שהחציל על האש לקצוץ סלט - מעגבניה, מלפפון, בצל ירוק ופטרוזיליה (אפשק להוסיף כל ירק שאוהבים), לתבל במלח, פלפל שחור, לימון ושמן זית. בקערה נפרדת לערבב טוב את הטחינה הגולמית , המים, הלימון והמלח עד שהכל מתאחד.
כשהחציל מוכן, לתת לו כמה דקות להתקרר ולקלף אותו מהקליפה - להניח אותו שלם בצלחת , מעל לפזר את הסלט ירקות ובצד להניח את הטחינה - מעל הטחינה לשים קצת שמן זית ופפריקה אדומה. בתאבון :)